4.8
(9)
Je verkoopfactuur moet aan een aantal criteria voldoen. Als je gebruik maakt van de Facturatiemodule dan zorgt Palander ervoor dat de facturen aan die criteria voldoen. Daarnaast kun je hem ook nog zelf opmaken zoals je wilt. Wij maken dan een factuursjabloon voor je aan.

Waar moet je factuur aan voldoen

Als je naar onderstaande afbeelding kijkt (klik voor groter formaat), dan zie je dat rechts de eigen bedrijfsgegevens staan. Let op: vanaf 2020 gebruik je het nieuwe BTW-ID nummer. Links zet je meestal de gegevens van je klant. Het is belangrijk dat die correct zijn. Je kunt eventueel je eigen logo toevoegen, als je dat hebt. Verder komt er bij elke factuur een volgnummer (factuurnummer) te staan, de factuurdatum, en eventueel andere zaken zoals een vervaldatum en klantcode of iets dergelijks. Dan vermeld je vervolgens welke dienst je hebt geleverd (bijvoorbeeld: “Gitaar – optreden John Smith @ Podium Happy in Leeuwarden op 14 mrt 2019), het factuurbedrag en btw-tarief. Eea kun je hier nalezen op de site van de belastingdienst.

Eventuele inkoopfacturen moeten uiteraard aan dezelfde voorwaarden voldoen. Dus als jij een factuur ontvangt en je adres klopt niet, of de gegevens van de leverancier zijn niet volledig, dan moet je vragen om een correcte factuur.
Als je verhuist, denk er dan aan om al je leveranciers even een mail te sturen met het verzoek je nieuwe gegevens even aan te passen in hun relatiebestand. Anders blijf je “foute” facturen ontvangen.

Meer informatie over de voorwaarden waaraan een factuur moet voldoen kun je lezen op de betreffende pagina van de belastingdienst.

Let op:

Als je deelneemt aan de nieuwe kleine ondernemersregeling per januari 2020, dan moet je een paar wijzigingen doorvoeren in je factuur-sjabloon. Zo vermeld je geen btw-percentage of btw-bedrag. In plaats daarvan zet je ergens op je factuur de zin ‘factuur vrijgesteld van OB op grond van artikel 25 Wet OB’.

Neem je geen deel aan de nieuwe KOR, dan moet je niet vergeten je om je oude BTW-nummer te vervangen door je nieuwe BTW-ID.

Facturering

Behalve regels over hoe de factuur eruit moet zien en wat er allemaal op hoort te staan, zijn er ook regels die betrekking hebben op hoe en wanneer je factureert. Daarover meer in dit artikel.

Hoe informatief vond je dit artikel?

Klik op een ster om je oordeel te geven

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen: 9

Wees de eerste om dit artikel te beoordelen

Omdat je dit artikel informatief vond...

Volg ons op Facebook! En dank voor je feedback.

Oei, je bent niet tevreden over het artikel

We willen je graag zo goed mogelijk informeren.

Zou je ons kunnen vertellen wat we kunnen verbeteren?