5
(3)
De Belastingdienst stuurt deze week aan veel ondernemers een naheffingsaanslag voor de BTW-aangifte. Uitstel kan dan alsnog worden aangevraagd, geeft de belastingdienst aan. En de boete hoef je dan niet te betalen!

Wat is een naheffingsaanslag

Een naheffingsaanslag krijg je als niet of te laat aangifte hebt gedaan. Of als je niet, niet volledig, of te laat hebt betaald. In dat geval zit er ook nog een boete bij. Het kan ook zijn dat je een suppletie (correctie of aanvulling) hebt ingediend. Lees er hier meer over.

Betaalverzuimboete hoef je niet te betalen

Vanwege de coronacrisis is het aantal naheffingsaanslagen hoger dan normaal. ‘Ondernemers die nog geen bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd, maar dit wel willen, kunnen direct na ontvangst van de naheffingsaanslag bijzonder uitstel aanvragen voor 3 maanden’, aldus de Belastingdienst. ‘De Belastingdienst zal de opgelegde betaalverzuimboete vernietigen. Deze boete hoeft niet betaald te worden en er hoeft ook geen bezwaar te worden gemaakt.’ Als je al bijzonder uitstel van betaling hebt aangevraagd en nu deze naheffingsaanslag met boete ontvangt dan loopt de aanslag mee in het uitstel. Ook zal in deze gevallen de boete worden vernietigd.

Indien je een BTW-naheffingsaanslag ontvangt omdat je helemaal geen BTW-aangifte heeft gedaan, dien je wel bezwaar te maken tegen de aanslag en (bijzonder) uitstel van betaling aan te vragen.

Het bijzonder uitstel van betaling kan je online aanvragen. De onlinemogelijkheid staat alleen open voor uitstelverzoeken van maximaal drie maanden.

Hou in deze tijd ook de site van de belastingdienst in de gaten. Hier vind je alle belastingmaatregelen die voor jou van belang zijn.

Hoe informatief vond je dit artikel?

Klik op een ster om je oordeel te geven

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 3

Wees de eerste om dit artikel te beoordelen

Omdat je dit artikel informatief vond...

Volg ons op Facebook! En dank voor je feedback.

Oei, je bent niet tevreden over het artikel

We willen je graag zo goed mogelijk informeren.

Zou je ons kunnen vertellen wat we kunnen verbeteren?