4.3
(6)
De overheid blijft jou als ZZP’er voorlopig steunen, als je door de coronacrisis in de financiële problemen bent gekomen. De Tozo regeling werd op 1 oktober opnieuw aangepast en veranderingen voor 2021 jaar zijn toen al aangekondigd, nadat de spelregels en voorwaarden eerder met de Tozo 3-regeling werden veranderd. Hoewel deze laatste tot en met 30 juni zou doorlopen heet de regeling die je vanaf 1 april kunt aanvragen gewoon Tozo 4.

Tozo 4: Nog steeds geen vermogenstoets

Voor de Tozo-3 geldt dat ondernemers deze uitkering vanaf 1 februari 2021 kunnen aanvragen met terugwerkende kracht vanaf de voorafgaande maand: op 1 februari 2021 kan een ondernemer dus Tozo aanvragen vanaf 1 januari 2021. Op 1 maart 2021 kon de Tozo 3  vanaf 1 februari worden aangevraagd. De Tozo-regeling loopt via de eigen gemeente.

Per 1 april gaat de verlengde Tozo in, de Tozo 4. In deze zogenoemde vierde verlenging zou sprake zijn van een vermogenstoets. Het kabinet ziet echter af van de invoering daarvan. Wel zal ook bij Tozo 4 een aanvraag met terugwerkende kracht gelden. Voor de periode 1 april 2021 t/m 30 juni 2021 volgt een nieuwe aanvraagprocedure voor Tozo 4. Deze zal ook met terugwerkende kracht zijn. Het is niet mogelijk om vanuit Tozo 4 nog aanvragen te doen voor Tozo 3 (in de maanden januari tot en met maart 2021).

Voor Tozo 4 gelden dezelfde regels als voor Tozo 3. In Tozo 4 geldt dus geen vermogenstoets, maar wel een partnerinkomenstoets.

Lees meer over dit onderwerp op de site van de overheid.

Hoe informatief vond je dit artikel?

Klik op een ster om je oordeel te geven

Gemiddelde score 4.3 / 5. Aantal stemmen: 6

Wees de eerste om dit artikel te beoordelen

Omdat je dit artikel informatief vond...

Volg ons op Facebook! En dank voor je feedback.

Oei, je bent niet tevreden over het artikel

We willen je graag zo goed mogelijk informeren.

Zou je ons kunnen vertellen wat we kunnen verbeteren?