4.7
(18)
In een eerder artikel beschreven we al hoe de Kleine Ondernemersregeling (KOR) er in 2020 uit gaat zien. Maar als we inzoomen blijven er nog wat punten over die we hieronder beschrijven.

Wat nu als tussentijds blijkt dat je omzet toch hoger is dan €20.000 euro?

Als je bent aangemeld voor de nieuwe KOR/OVOB en tussentijds blijkt dat je toch boven het drempelbedrag van 20.000 euro aan omzet komt in het kalenderjaar, dan handel je vanaf het moment dat je boven dit bedrag komt alsof je geen gebruik maakt van de KOR/OVOB. Geef dit ook direct door aan de Belastingdienst.

Voorbeeld

Je hebt tot en met 1 oktober 2021 een omzet van 19.600 euro. Je krijgt een nieuwe opdracht binnen voor een omzet van 500 euro, waarmee je boven de 20.000 euro komt in je kalenderjaar. Geef dit direct door aan de Belastingdienst. Stel tevens de factuur voor deze nieuwe opdracht op inclusief BTW.

Let op: Kom je boven het drempelbedrag, dan kun je de komende 3 jaar ook niet meer meedoen met de nieuwe KOR/OVOB.

Keuze maken

Of het voor jou voordelig kan zijn om voor de nieuwe KOR/OVOB te kiezen, hangt er onder andere vanaf of je klanten particulier zijn of ondernemer. Zo maakt het voor een particulier niet uit of er wel of niet btw in de prijs zit, zolang de prijs maar hetzelfde blijft (dus € 121 inclusief btw of € 121 zonder btw). Voor een ondernemer maakt dat wel uit, omdat € 100 + € 21 btw wat anders is dan € 121 zonder btw.

*De termen OVOB en KOR worden afwisselend gebruikt maar hebben betrekking op hetzelfde. Echter omdat de ondernemersregeling met ingang van 2020 gerelateerd is aan de hoogte van je omzet heet het nu Omzetgerelateerde Vrijstelling Omzet belasting (OVOB).

Hoe informatief vond je dit artikel?

Klik op een ster om je oordeel te geven

Gemiddelde score 4.7 / 5. Aantal stemmen: 18

Wees de eerste om dit artikel te beoordelen

Omdat je dit artikel informatief vond...

Volg ons op Facebook! En dank voor je feedback.

Oei, je bent niet tevreden over het artikel

We willen je graag zo goed mogelijk informeren.

Zou je ons kunnen vertellen wat we kunnen verbeteren?